Welkom » Inspiratie 2015

Workshop Asthanga Vinyasa Yoga Full Primary van Marije de Smit bij Yogapoint in Utrecht op  20 dec. 2015

 

Ashtanga yoga is een dynamische vorm van hatha yoga waarbij houdingen in een vaste volgorde beoefent worden. Een meditatie door beweging. Deze vorm van yoga vormt de basis voor veel andere hatha yogavormen zoals; poweryoga, vinyasa yoga en easy flow yoga. In deze intensieve workshop komt de hele primary serie (72 houdingen) aan bod, waarin vele basis- en gevorderde houdingen worden behandeld en verschillende opties en adjustments worden gegeven.

Deze workshop is niet geschikt voor absolute beginners maar voor degenen die klaar zijn om hun practice te verdiepen en beter willen begrijpen hoe de houdingen in elkaar zitten. Ben je ook klaar om je yoga practice naar het volgende niveau te liften!

Asthanga yoga heb ik ervaren als een pittige yoga waarbij kracht en souplesse en de ujjaj ademhaling een grote rol spelen. De flow in de houdingen in combinatie met de ademhaling maakt het intens en meditatief. Je gedachten hebben geen tijd om af te dwalen, je concentreert je op je ademhaling en de yogahoudingen. Na afloop in Savasana voel je wat het met jou persoonlijk heeft gedaan. Vol energie stap je van de mat. Marije zegt: "de cirkel is rond, elk einde is een nieuw begin!".


Workshop A Psoas van Sandra Carson bij Delightyoga in Amsterdam op 24 okt. 2015

De psoas (lendespier) speelt een belangrijke rol in het lichaam. Hij dient als stabilisator tussen het boven- en onderlichaam, brengt de benen in beweging en schept flexibiliteit in de heupen.
Voor yogabeoefenaars heeft een gezonde psoas een buitengewoon positief effect bij vooroverbuigingen, achteroverbuigingen en draaiïngen.Naast deze fysieke voordelen heeft een gezonde psoas ook veel invloed op ons vermogen te ontspannen en ons goed te voelen.

De inhoud van de Workshop was heel praktisch van opzet, vooral zelf meedoen en ervaren:
- waar zit je psoas en hoe bepaalt hij je houding
- welk effect heeft de psoas op alle niveaus: fysiologisch, emotioneel en energetisch
- hoe kun je de psoas ontspannen
- hoe kun je de psoas versterken en verlengen
- waar je psoas zit en hoe hij je houding bepaalt

Wat was dit een leuke workshop. Sandra Carson heeft met zo veel kennis en aandacht de werking van de psoas uitgelegd. Ik ben blij meer te weten over het effect van de psoas op de yogabeoefening en hoe belangrijk deze spier is voor ons hele lichaam. www.livingalignmentyoga.nl


Workshop Kundalini Yoga mét Gong van Guru Gian in Utecht bij Yogapoint op 11okt. 2015

Kundalini Yoga stimuleert optimale gezondheid en een stralend gevoel van zijn met simpele yogische technieken die iedereen kan beoefenen. Karakteristiek voor Kundalini Yoga zijn de dynamische oefeningen, de aandacht voor de ademhaling en het gebruik van muziek en mantra’s.
Kundalini Yoga helpt om de energieën van je brein, zenuwstelsel en hormoonstelsel in balans te brengen zodat je constant op een hoger niveau kan functioneren zonder je lichaam en geest uit te putten. Wanneer je lichaam en geest ontspannen, kan de inspiratie vrij stromen en ervaar je rust in je denken.
In deze specifieke workshop wordt gewerkt met de voor Kundalini Yoga karakteristieke Gong die helende trillingen voortbrengt. Je kan de positieve effecten na een sessie gelijk voelen.

Deze workshop door Guru Gian Singh (Jasper Kok) was mede door de Gong een hele bijzondere ervaring. De trillingen, het geluid van de Gong gleden als een deken over je heen. www.gurugian.nl


Daniëlle Oonk - De Grote Waarheid - Een spirituele ontdekkingsreis naar vrede

 

 

Daniëlle Oonk is dochter van Willeke Alberti en vrouw van voetballer John van 't Schip.
Een diepe crisis leidt tot een spirituele ervaring, en een grote verandering in haar leven. Daniëlle verdiept zich in yoga en gooit het roer om, op zoek naar innerlijke vrede.
In De Grote Waarheid deelt ze de inzichten die ze opdeed op haar spirituele ontdekkingsreis. In haar boek beschrijft ze hoe haar leven in positieve zin is veranderd. Ze moedigt je aan om je hart te volgen en ook op zoek te gaan naar innerlijke groei.

Vooral deze laatste zin spreekt mij aan.